Markus Oscarsson

Finalplats är målet för Oscarsson i EM

På torsdag inleds EM i kanot utanför Tjeckiens huvudstad Prag. Då får den olympiske guldmedaljören Markus Oscarsson från Västerås ett kvitto på hur han står sig mot världseliten.

- Min målsättning är att bli topp åtta både på EM och VM den här säsongen, säger han.

Markus Oscarsson som tog guld tillsammans med Henrik Nilsson vid OS i Aten tävlar numera ensam i kanoten.

Vid EM i Prag kör han två distanser och det handlar om K1 500 meter och 1 000 meter.

- 500 meter kör jag mest för att jag tror det gynnar min satsning på 1 000 meter. 1 000 meter är mitt stora mål och det är på den distans jag tror jag kan placera mig bäst, säger Markus.

Efter guldet i Grekland har Markus Oscarsson haft ett långt skadeuppehåll då han har opererat axeln, men nu tycker han att satsningen på K1 har kommit igång på allvar.

- Jag tycker att det har gått bättre än vad jag trodde från början. Jag har varit trea och femma på världscupen i tuff konkurrens så jag tycker det ser lovande ut.

- Men jag tänker inte höja min målsättning under det här året. Nästa år har jag tänkt vara topp fem och OS-året då ska jag vara på pallen, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".