Nu rustas spåren utanför Ängelsberg

Upprustningen innebär att tågtrafiken förbi Ängelsberg kommer att ligga nere helt och hållet mellan 15:e och 30:e juli, medan arbetet pågår dygnet runt. Plattformen vid perrongen ska också bli bredare.

Platschefen Jörgen Nilsson från skånska BCA Entreprenad säger att marken är lite svårarbetad.

- Vi har berg i backen här. Nu håller vi på med hammare och sedan kommer vi även spränga. Men inte på nätterna utan dagtid mellan 06 och 22, säger Jörgen Nilsson.

Inne i stationshuset arbetar Malin Andersson på Besökscentrum Ängelsberg. Hon säger att uppmärksamheten kring spårarbetena är bra för orten.

- Folk vet att trots att Ängelsberg är ett litet samhälle är det tågtrafik hit, och det är tryggt för oss att veta att trafiken kommer hållas igång framöver. Dessutom betyder det en del för museijärnvägen, ENJ, säger Malin Andersson.

ENJ står för Engelsberg Norbergs Järnvägshistoriska förening, och deras trafikchef Sten Nordström är mycket nöjd med ombyggnaden.

- Det är ett önskemål vi haft länge, vi får ett eget spår i Ängelsberg så vi kan gå åt sidan och inte hindra övrig trafik, säger Sten Nordström.

Det blir också en anslutning in till lokstallet, vilket betyder att de kan flytta fordon in och ut ur byggnaden. Dessutom ska ENJ bygga en egen perrong mellan spåret och bryggan så att resenärerna med 50-talstågen kliver av i direkt anslutning till båten som går ut till oljeön, som är klassat som industrihistoriskt världsarv.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".