Många avstår från chartern när det är varmt i Sverige.

Värmen påverkar charterresandet

Nu är det högsäsong för charterflyget. Men högsommarvärmen här hemma sätter sina spår i bokningarna, enligt Ann-Charlotte Knaust, ställföreträdande flygplatschef på Västerås flygplats.

Framtiden är oviss för Västerås flygplats, i väntan på Ryanairs beslut om att eventuellt lägga ned flyglinjerna till London.

Men än så länge pågår trafiken som vanligt, även med charterflyg.

- Turkietchartern har ju varit full hittills, men det är väldigt avhängigt av vad det är för väder i Sverige, säger Ann-Charlotte Knaust.

- Så fort det börjar regna mer än en vecka i sträck så kastar de sig på telefonerna. Men nu har vi haft uppehåll, så nu går det lite trögt med bokningen.

Förutom charterflyg till Turkiet för tredje sommaren i rad, har man haft sex avgångar till Kreta med Apollo från Västerås flygplats.

- De var väldigt nöjda, och planerar att ta upp det nästa sommar också, säger Ann-Charlotte Knaust till P4 Västmanland.

Framtiden är oviss för Västerås flygplats, i väntan på Ryanairs beslut om att eventuellt lägga ned flyglinjerna till London.

Men Västerås flygplats behöver mer än bara charterflyg. Dels för att överhuvudtaget förbättra ekonomin, dels för att kompensera Ryanairs eventuella nedläggning av linjen mellan Västerås och London.

Det förs diskussioner om detta, men ännu har man inte några nya lågprisbolag i sikte.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".