Skinnskattebergspolitiker kräver krismöte

Den politiska oppositionen, det vill säga alla partierna utom socialdemokraterna, frågar sig om den politiska majoriteten gått i ide i kommunen. Vänsterpartiet och de borgerliga tycker att socialdemokraterna redan borde ordnat ett krismöte med hela kommunstyrelsen för att inte fortsätta överskrida kommunens budget.

Fullmäktigemötet för en månad sen efterlyste akuta åtgärder, och folkpartiets Vanja Leneklint säger att oppositionen vill se resultat snabbare.

- Ja eftersom man beslöt på kommunfullmäktige att kommunstyrelsen skulle samlas så vill vi att det ska ske omedelbart, och nu har det gått en väldigt lång tid, säger hon.

Fullmäktigemötet den 12 juni bestämde att Kommunstyrelsen skulle försöka hitta sätt att hålla budgeten bättre. Skinnskattebergs kommun har svårt att klara kostnaderna framför allt för socialnämnden.

Både de borgerliga partierna och vänsterpartiet tycker tycker socialdemokraterna borde jobba snabbare.

Men folkpartisten Vanja Leneklint säger för den borgerliga alliansens räkning att de själva inte har några färdiga förslag.

- Nej, inte mer än att vi är öppna för att lyssna på vad som finns. Vi saknar den totala insyn som behövs för att kunna säga exakt var man kan gå in, säger Vanja Leneklint.

Vänsterpartiets Agneta C Lundberg tycker också att socialdemokraterna varit för passiva, och vill precis som övriga oppositionen att hela kommunstyrelsen samlas så snart som möjligt för att diskutera det ekonomiska läget. Hennes parti har ett förslag till lösning.

- Vår slutgiltiga lösning är ett samgående med Fagersta och kanske också Norberg, vi är för små för att fortsätta vara egen kommun, säger Agneta C Lundberg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".