Politisk vilja FÖR Västerås Flygplats

Igår meddelade Ryan Air att man lägger ner sina avgångar från Västerås flygplats.

Sammanlagt försvinner 2 av 3 avgångar från Västerås och det är ännu osäkert hur nedläggningen påverkar flygplatsens vara eller inte vara.

- Jag tror inte på någon omedelbar nedläggning av flygplatsen på grund av Ryan Air-beslutet. Jag tror att det finns en politisk majoritet för att behålla flygplatsen, säger Britt Sandström, socialdemokratiskt kommunalråd i Västerås.

Trädfällningen på Björnön för flygets skull har orsakat en hel del heta känslor men Britt Sandström anser att det var ett riktigt beslut:
- Vi har fortfarande och kommer att ha, hoppas jag, flygtrafik på vår flygplats och behöver då en säker inflygning till Västerås och det är därför träden har fällts.

Men det finns röster som säger annorlunda

Andreas Porswald, miljöpartisktiskt oppositionsråd i Västerås tycker att man ska lägga ner Västerås flygplats.
- Det finns ingen anledning att lägga 50 miljoner på olönsam flygplats de närmaste fem åren. Pengar som man skulle kunna anställa 150 nya lärare för, säger Andreas Porswald

och Torsten Lindström kristdemokratisk riksdagsledamot från Västmanland tycker att det är regeringens fel att många av jobben på flyplatsen nu hotas.
- Sällan har svenska politiker motverkat arbete och välfärd, skriver Tortsen Lindström i ett pressmeddelande.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".