Unikt projekt ger studenter sommarjobb

Nära 4 000 studenter vid Mälardalens högskola i Västerås och Eskilstuna har fått sommarjobb genom ett unikt projekt kallat ''Sommar Campus''.
''Sommar Campus'' är ett samarbete mellan högskolan, studenkåren och olika arbetsgivare. Syftet är att få studenter att stanna kvar på studieorten genom att skapa en känsla för platsen där man studerar. Förhoppningen är att studenterna också ska välja att stanna kvar efter det att man avslutat sina studier. Totalt finns det mellan 12 000 och 13 000 stundenter vid Mälardalens högskola. Drygt 30 procent har fått jobb genom ''Sommar Campus'', som anordnas för andra året i rad. För många studenter handlar sommaren inte om ledighet och återhämtning. Studiebidraget upphör, och för dem som inte lyckas hitta ett sommarjobb blir det en kamp att få pengarna att räcka till. I många fall tvingas studenter att förlita sig på föräldrarnas goda vilja. Fredrik Århed, studentkårens ordförande i Eskilstuna, menar att det är dags att tänka om och utöka bidragen till studenter att även gälla under sommaren. Men tills dess är det guld värt för studenter att få hjälp att hitta sommarjobb.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista