Nytt guld för Oskarsson

Framgångarna fortsätter för Västerås-kanotisten Marcus Oskarsson i Kanot-SM i Jönköping. Igår blev det en ny guldmedalj.
Marcus Oskarsson tog sitt andra guld i Kanot-SM igår. Efter en spurt 200 meter innan målgång, stod han som segrare i K1, 5 000 meter. I förrgår tog han guld i K1, 1 000 meter. Marcus Oskarsson är också med i Västerås Kanotförenings stafettlag, som i morse hade snabbast tid i försöken på 4 x 200 meter. - Det blir svårt att vinna finalen, men vi hoppas på medalj, även om det blir tufft, säger Oskarsson till P4 Västmanland. Marcus Oskarsson är nu klar för EM i Ungern 18 - 21 juli, men den stora satsningen gäller VM i slutet av augusti. - EM är bara ett delmål, och inte en tävling man toppar formen till. Trots att det har gått mycket bra för Oskarsson individuellt, kommer han inte att tävla i K 1 internationellt. - Jag körde både K1 och K2 i fjol, och det blev för mycket. Så nu koncentrerar vi oss på K2, säger Oscarsson, som i EM ställer upp i K2, 500 meter och 1 000 meter, tillsammans med Henrik Nilsson.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".