Polisen kan bli ännu bättre på hatbrotten

Polisen i Västmanland är relativt bra på att hantera hatbrott. P4 Västmanland har i dag berättat att bland 15 anmälda hatbrott mot homosexuella, gick nästan var tredje till åtal. Men det betyder inte att polisen i Västmanland inte kan bli bättre.

I Köping så har Daniel Larsson sedan ett tid tillbaka arrangerat fester som vänder sig till både heterosexuella och HBT-personer, homo,bi och transpersoner. I samband med en fest så blev några av besökarna attackerade - en attack som Daniel Larsson tolkar som ett hot mot honom som homosexuell.
- När vi skulle gå hem då kom det några bakifrån och sprutade med någon pepparspray, berättar Daniel Larsson.

Polisanmälde ni det?
- Ja, det gjorde vi. Men det vi vet av erfarenhet, vi har ju anmält olika mejl vi har fått till oss, sådant läggs ner här i Köping. Det går inte att utreda säger polisen.

Polisen säger att de inte kan spåra avsändaren, trots att e-posten i många fall ha varit undertecknade.
- Även om de har en avsändare så lägger dem ner det i brist på bevis på att det är just den personen.

Och hotbreven är tyvärr ingen engångsföreteelse. Daniel Larsson och andra homosexuella har fått flera otäcka e-post som polisen alltså säger att de inte kan göra något åt.
- Det är otrevliga meddelanden där de säger ”bögjävlar” och ”ni ska skjutas” och ”det är synd att det inte finns några nynazister i Köping, med mera med mera.

Det stoppar dock inte Club Kak från att fortsätta ordna fester. Daniel Larsson svarar utan att tveka när han får frågan.
- Självklart inte!