Matematik på sommarlovet

Sommarlovet pågår just nu för fullt. Men ett 30-tal ungdomar i Västerås kommer från och med nästa vecka och två veckor framåt att göra ett uppehåll i sommarledigheten. Istället kommer dom att gå in och sätta sig i skolbänken för att läsa matematik. Det är Västerås Stad och studentnärverket: Individuell kunskaps utveckling som håller i sommarkurserna.

- Matematik är ett ämne där man får den bästa hjälpen, när man sitter ensam med läraren. Men det behövs också att man rör om lite i grytan, att man får lite nya vinklingar, och att man får ett intresse så att motivationen höjs till att: varför ska jag kunna det här? kan jag verkligen lära mig det här? Det finns så mycket i matematiken som tyvärr, är lite tråkigt, säger Helena Lilja, projektledare på Västerås Stad till P4 Västmanland.

Kurserna riktar sig till blivande och nuvarande gymnasieelever och kursen leds av studenter från: Studentnätverket. Sammanlagt finns det 50 platser och i dagsläget har 30 ungdomar anmält sig.
Satsningen ingår i Västerås Stads projekt: ”Vi lyfter matematiken” och under hösten kommer projektet att gå in med stödundervisning på högstadieskolorna Bäckby och St:Illian i Västerås.