Brandsäkerhet kontrollerades på Skantzö camping

Husvagnar eller tält som står för nära varandra på campingplatser kan vara en brandfälla, och därför gör räddningstjänsten med jämna mellanrum kontroller för att se att det är rätt avstånd.

P4 Västmanland var med när brandmästare Kjell Andersson från Mälardalens Brand och Räddningsförbund var med och gick en kontrollrunda på Skantzö camping i Hallstahammar.

Bland annat kontrollerades det att brandsläckare fanns utplacerade på campingen, och brandvarnare fanns i stugorna. Men även avståndet mellan husvagnarna kontrollerades.

- Vi vill ju att det ska vara minst fyra meter mellan varje campingenhet och det ser vi ju att det är det ju här, säger Kjell Andersson.

Vid kontrollen visade det sig att några av skyltarna som markerade vart brandsläckarna fanns saknades och det fanns inte brandvarnare i alla stugor. Även campingens grillplats behövdes göras mer säker, saker som campingen nu kommer att ta tag i.

- Brandvarnarna saknas på grund av att vi helt enkelt inte har hunnit få upp dem i år, och de ska upp snarast, säger Marie Högkvist tillförordnad chef på Skantzö Bad och Camping.