Husreparationer leder till kris under semestern

Just nu är det en månads väntetid hos familjerådgivningen i Västerås. Familjerådgivarna ser ett mönster bland par som krisar på semestern; det handlar om karriär, barn, stress - och husreparationer.
- Jag har sett alltför många par ägna semestern till stora renoveringsprojekt. Man unnar sig inte en enda dag ledigt, och skulle man göra det så känner man ändå en mental stress, säger terapeuten Tommy Brask till P4 Västmanland. Hans kollega Birgit Glasmästar vill ge ett konkret råd i sammanhanget: - Om ni nödvändigtvis måste byta tak under semestern, så bestäm vilka dagar det ska ske, och i början av semestern. Så kan ni vara lediga sedan! Det är inte lätt att leva tillsammans med alla ''måsten'', ett ord som Tommy Brask skulle vilja stryka ur vokabulären. Familjerådgivningen i Västerås har alltid mycket att göra, och tvärtemot vad man kan tro, så upplever inte familjerådgivarna just semestern som någon problemens tid. Och ett gräl behöver inte vara farligt. - Det är värre att lägga locket på för att göra semestern trevlig, hälsar familjerådgivarna i Västerås.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".