Positiv känsla trots minus i kassan för kaktusfestivalen

Kaktusfestivalen gick med förlust även i år, men den här gången blev det cirka 30 000 kronor minus, att jämföra med fjolårets förlust på 150 000.

Det förbättrade resultatet är en orsak till en gladare Festivalgeneral Niclas Hammarström.

- Jag känner att det var en väldigt lyckad festival, jag är mycket nöjd med mina medarrangörer och att det var en positiv upplevelse. Det är synd att vi går back för andra året i rad, men det känns ändå som siffrorna då kommer i andra hand, säger Niclas Hammarström.

Han tror att orsakerna till att man går back även i år, är att man flyttade festivalplats för andra året i rad och att man höjde biljettpriserna till 300 kronor på plats, något som förmodligen skrämde bort dom som besöker festivalen spontant.

Men trots att festivalen hade färre besökare i år än förra året, är minuset betydligt lägre, något Niclas anser bero på att man sätt över utgifterna på ett noggrannt sätt och skurit i budgeten. Även i år satsar man på stödspelningar på Ögir i Köping, för att täcka minuset.

Att det blir en kaktusfestival 2007, det är Niclas Hammarström ganska övertygad om. Till nästa års hoppas man på någon form av projektanställningsstöd från Kungsörs kommun då arrangemanget är helt ideellt. Man har också idéer om att försöka bredda sig.

- Vi vill till nästa år att köra på en scen för äldre, så att vi får med hela familjen på ett annat sätt, att det blir en händelse för alla och inte bara för ungdomar, säger Niclas Hammarström.