Äldre kunde inte komma till äldredagen

I eftermiddag arrangerade pensionärsföreningarna SPF och PRO tillsamman den så kallade ”äldredagen” på Vallby Friluftsmuseum.

Det bjöds på musik, underhållning och solsken. Några hundra pensionärer samlades och hade trevligt tillsammans, men alla kunde tyvärr inte komma.  En del äldreboenden hade inte tillräckligt med personal för att kunna åka iväg med de boende.

Maj-Britt Wall från Västerås var en av dem som inte gick på äldredagen, trots att hon egentligen hade möjlighet att ta sig till Vallby Friluftsmuseum.
- Jag har varit med alla de andra åren, men i år struntade jag i det, eftersom jag tycker att det är så synd om dem här riktigt gamla som är bundna vid ålderdomshemmen och inte kommer någonstans. Det är ju egentligen dem som dagarna är till för, säger Maj-Britt Wall.

Äldrenämdens ordförande Kent Ryberg som höll tal på Äldredagen, beklagar att alla inte haft möjlighet att vara med och tycker att Maj-Britt Wall borde ha kommit.
- Jag tycker att det är lite synd för om hon kunde komma hit så borde hon vara här för det är en stor gemenskap här på Vallby, säger Kent Ryberg.

Men han säger att han förstår också Maj-Britt Wall.
- Samtidigt, dem andra får inte tillfälle ta sig hit i alla fall, vare sig hon är där eller här och ju fler som kommer hit desto bättre.
- Vi får försöka lösa det här till ett annat år, säger Kent Ryberg.

Kent Ryberg lovar alltså att försöka se till att alla som vill kan vara med vid nästa års äldredag. Men Maj-Britt Wall tror inte på att det kommer att bli någon bättring.
- Jag skulle vilja säga att vi vore tacksamma om vi slapp alla överord som alltid inträffar inför valen om att ”så här bra ska de gamla får det”, för vi som är äldre vet att det där är bara tomt prat, säger Maj-Britt Wall som själv är 77 år.

Men dem som fick möjlighet att komma till äldredagen var i alla fall nöjda.
- Toppen, toppen, sa en belåten besökare till P4 Västmanland.