Turistpark i vattnets tecken planeras

Flera turistparker planeras just nu i Västmanland. Tidigare i veckan kunde vi berätta om Ekomuséum Bergslagens planer på teknikparker i flera kommuner i länet. Och även Strömshoms Kanalbolag har liknande planer - på en turistpark i vattnets tecken någonstans vid Strömsholms Kanal.
Kanalbolaget håller just nu på med en marknadsundersökning för att pejla intresset för en vattenpark. Carina Boström i Fagersta, som jobbar med undersökningen, säger till P4 Västmanland att man bland annat planerar en sluss, vattenhjul och varma pooler. Områden som har nämnts är till exempel Västanfors hembygdsgård och kanalområdet i Hallstahammar. Om en vecka ska svaren i marknadsundersökningen börja tolkas av en konsult. Samtidigt med de här planerna håller också Ekomuséum Bergslagen på att planera flera teknikparker. Och visst kan de båda projekten påminna om varandra, men båda aktörerna säger att dels är vattenparken större och dels vänder den sej till en annan publik - nämligen till skolungdomar och lite äldre. Teknikparkerna är tänkta för barn och ungdomar.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".