Positivt bemötande kring vattenpark

Planerna på en vattenpark längs Strömsholms kanal har hittills fått positiva reaktioner, det säger Håkan Helgesson projektledare för Strömsholms Kanalbolag. Bland annat ska Almi hjälpa till att göra en ekonomisk analys för Kanalbolagets planer på den stora turistanläggning, i form av en vattenpark, som bolaget planerar och som P4 Västmanland rapporterade om igår.
Den planerade vattenparken är långt i från beslutad ännu. Men om den skulle bli av så kan finansieringen kanske lösas med EU-medel till en del. Den största delen måste dock vara privata pengar, säger Håkan Helgesson till P4 Västmanland. För trots att kanalbolaget ägs av fyra kommuner, så kan det inte bli tal om nån kommunal storsatsning i stil med Hollyhammar. Kanske kan kommunerna ställa upp med mindre bidrag till exempel i form av arbete, säger Helgesson till P4 Västmanland. Och han har dragit lärdom sen Hollyhammarprojektet, säger han. - Skulle man gå in i något liknande skulle man vara betydligt mer misstänksam mot de olika aktörerna och kanske binda fast dem mer än vi lyckades göra då. Före årsskiftet räknar man med att ta beslut om man ska driva planerna vidare

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".