(s) lovar fortsatt gratis sjukvård för barn

Sjukvården ska också i fortsättningen vara gratis för barn och ungdomar i Västmanland. Och sjukvårdsupplysningen ska vara öppen dygnet runt. Det lovar socialdemokraterna i sitt hälso- och sjukvårdsprogram för kommande år.

En annan satsning är att äldre ska få hembesök för att i tid upptäcka problem med hälsan så att dom inte behöver besöka akuten.

Socialdemokraterna har presenterat sitt hälso- och sjukvårdsprogram som ska gälla fram till 2010. Ett program som bland annat utlovar billigare tandvård till alla och gratis vård för barn och unga.

Kontakterna med sjukvården ska också bli bättre. Nu när vårdgarantin har inneburit kortare köer så ska patienterna kunna få enklare och snabbare kontakt med sjukvården. Bokningssystemet ska göras enklare och man ska kunna få en tid för behandling eller för ett möte med en läkare direkt när man ringer.

Patientsäkerheten ska öka och vid varje tillfälle när en patient skadas i vården ska systemet ses över så att det inte inträffar igen. Hälso- och sjukvården ska finansieras gemensamt via skatten. Det ska alltså enligt socialdemokraterna inte vara pengarna som styr om och hur man får vård. Den som mest böver vård skall också få den, understryker man.

Alla ska få jobba heltid

När det gäller personal ska alla som vill jobba heltid också få det och lönerna för de anställda ska speglas av en god lönepolitik. Allt enligt socialdemokraternas sjukvårdsprogram, presenterat månaden för valet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".