Protester mot dålig väg

Vägen mellan Sätra brunn och Gullvalla är i så dåligt skick att bilarna förstörs - för både taxi, skolbuss och privatbilister. Nu kräver boende och trafikanter i området att Vägverket bygger om vägen. En namninsamling har startats och i slutet av sommaren ska man överlämna listorna till Vägverket.
Länsväg 763 mellan Sätra brunn och Gullvalla är sex kilometer lång, och det är främst fyra kilometer av sträckan som är full av gropar. Asfalten är uppbruten och de vassa kanterna är svåra att undvika. De som bor i ändarna av vägen har sedan länge börjat använda andra vägar, men för yrkestrafiken går sträckan hårt åt bilarna. Skolbussen fick nyligen styrningen förstörd, och en husvagn har krokat av i en av groparna. Sune Rysell är själv tvungen att använda vägen, och tillsammans med andra drabbade kräver han nu att Vägverket gör en totalrenovering av vägen. En namninsamling har startats, och i slutet av sommaren ska man överlämna listorna till vägverket. Sune Rysell menar att den fyllning av gropar som skett de senaste två åren har inte hjälpt, och inte heller har de boendes klagomål har uppmärksammats. - Det här är ju helt bortprioriterat. Men vi är ju skattebetalare som alla andra och har rätt att kräva en bättre väg.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".