Stöd från (s) till moderaterna i Arboga

Det socialdemokratiska kommunalrådet Olle Ytterberg i Arboga uttalar sitt stöd till arbogamoderaterna efter klistermärkes-aktionen mot moderaternas partilokal i natt.

Några tiotal klistermärken från organisationen Anti-fascistisk Aktion, AFA, täckte fönstret och någon hade också eldat papper vid entrén till partilokalen.

Det här är helt oacceptabelt tycker Olle Ytterberg.

- Oavsett vilket parti som drabbas är det här ett påhopp på demokratin och därmed på all den politiska verksamheten i Arboga, säger Olle Ytterberg.

Han säger att alla de etablerade partierna kommer att samarbeta för att bevaka och skydda valstugor och partilokaler.

- Man uttrycker sig inte på det här sättet och bedriver inte debatt såhär. Är man missnöjd med någonting i samhället så röstar man, det är den rättighet alla har. Men att förstöra, kränka och smutskasta varandra det är ingenting vi ska syssla med i ett modernt samhälle, säger Olle ytterberg som tycker att nattens aktion är ett påhopp på socialdemokraterna likaväl som på moderaterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".