Sverigedemokrat i Hallstahammar råndömd

Vid en granskning som tidningen Expo gjort så visade det sig att Sverigedemokraternas andra namn till kommunfullmäktige i Hallstahammar är dömd för ett flertal brott. 2001 dömdes den i dag 31-årige mannen till tre års fängelse för bland annat grov misshandel och rån.

Det var i januari 2001 som Svea Hovrätt dömde den idag 31-årige mannen till tre års fängelse för bland annat rån och misshandel av en taxichaufför. Något som mannen också erkände. Den 31-årige mannen var också sedan tidigare var dömd för bland annat rattfylla och olovlig körning.

I sverigedemokraternas partiprogram står det att de kräver krafttag mot den grova och allt mer omfattande brottsligheten, och att utlänningar som begår grova eller upprepade brott ska utvisas till sina hemländer.

Enligt Sverigedemokraterna kommer den 31-årige hallstabon att strykas som kandidat till kommunfullmäktige i Hallstahammar. Och om hans framtid i partiet säger sverigedemokraternas presstalesman Jonas Åkerlund, till P4 Västmanland:

- Han har ju avtjänat sina domar och på så sätt sonat sitt brott, sen är det ju en helt annan sak om han kan fortsätta att företräda partiet.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".