Amerikan aktuell som ny Hallstatränare

Hallsta Basket har haft problem att hitta en ny tränare när Richard Persson valde att sluta efter fjolårets succésäsong.

Men nu verkar klubben vara nära en lösning. Det mesta tyder på att Tejay Anderson blir spelande tränare för Hallsta Basket den kommande säsongen i Basketettan.

Amerikanen gjorde succé ifjol för Hallsta och var en starkt bidragande orsak till att laget tog sig till slutspel.

Nu vill han komma tillbaka till Sverige och hjälpa Hallsta som har haft stora problem att hitta en ny tränare efter Richard Persson.

Men nu är Hallsta och Tejay Anderson överens om en fortsättning och det enda som återstår är att klubben ska ordna med det ekonomiska. Enligt sportchefen Tommy Thomsen ska det lösa sig inom kort.

Ett problem är att Tejay Anderson går under artistskatt och därmed bara får arbeta i Sverige i sex månader vilket gör att han kommer missa både försäsongen och de första två seriematcherna. Jocke Hellström blir spelande assisterande tränare.

Ikväll spelar Hallsta Basket sin första träningsmatch för säsongen då man möter ett amerikanskt collegelag från Minnesota som är på besök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".