Bråkiga VSK-supportrar stängs av

Fansens uppträdande i samband med VSK Fotbolls match i Enköping har fått den nya klubbordföranden att bli riktigt upprörd - han har till och med hotat att avgå.

Supporterklubben har nu erbjudit sig att betala för en del av skadegörelsen i Enköping.

Men VSK Fotbolls ordförande Anders Carlsson säger att det är de enskilda bråkiga supportrarna man vill åt - inte supporterklubben. Nu stängs en del av bråkstakarna av.

Västerås Sportklubb har återigen problem med stökiga och bråkiga supportrar.

Skadegörelsen efter VSK:s match mot Enköping för några veckor sedan får nu sitt efterspel i form av böter från Svenska Fotbollförbundet.

Supporterklubben har erbjudit sig att betala en del:

- Vi i supporterklubben hjälper till och delbetalar det här för att visa att vi vill hjälpa klubben, inte stjälpa klubben, säger Olle Wiberg, styrelseledamot i supporterklubben VSK Sports.

Men VSK Fotboll:s ordförande Anders Carlsson vill att de enskilda bråkstakarna ska betala.

Han säger till P4 Västmanland att de har identifierats, och att en del av dem nu kommer att stängas av från klubbens matcher. Det handlar om allt från några matcher under hösten till så lång tid som två år.

- Breven håller på att skrivas just nu, säger Anders Carlsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".