'Vi känner inte igen oss i kritiken'

Chefen för flygledarna på Västerås flygplats, Örjan Larsson, känner inte igen sig i den bild av stressad och nonchalant lågpristrafik som de brittiska flygledarna ger i en anonym rapport till det brittiska luftfartsverket. Flygledarna i Västerås har inte upplevt några skillnader hos Ryan Airs piloter vare sig i bemötande, eller på in- och utflygningar. Det säger Örjan Larsson som är chef för flygledarna på Västerås flygplats till P4 Västmanland.
Som vi berättat tidigare har brittiska flygledare skrivit en anonym rapport där de kritiserar lågprisbolagen för att visa bristande respekt för flygledarna. De menar också att lågprisbolagen gör för stressade in- och utflygningar vilket äventyrar flygsäkerheten. Om de brittiska flygledarna överdrivit i sin rapport eller inte har Örjan Larsson ingen uppfattning om, men situationen på exempelvis Stansted utanför London, som är den flygplats som trafikeras av flest lågprisbolag och där också Ryan Air-planen från Västerås landar, är betydligt mer pressad än i Västerås. Där finns många bolag och många plan i kö i luften och tider att passa.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".