Inget klart för rördrommen

Miljö- och Hälsoskyddsnämndens ordförande Christina Schyberg medger nu att ingenting är klart med skyddsområdet för fågeln rördrommen vid Björnön utanför Västerås.
Ornitologerna i Västmanland kräver att Västerås stad skapar ett skyddsområde för fågeln rördrommen vid Björnön utanför Västerås. De litar inte på att det verkligen genomförs, så som det är sagt i ett förslag. Miljö- och Hälsoskyddsnämndens ordförande Christina Schyberg medger att ingenting är klart. - I vår nämnd är vi positiva till ett reservat, men det berör också Teknik och idrott, Fastighetskontoret och flera privata markägare. Ärendet måste dras med alla intressenter innan beslut kan tas i kommunfullmäktige. Och i höst är det val, så det kan dra ut på tiden innan ett reservat kan vara verklighet. Förslaget kan också komma att ändras. - Det vet vi ju ingenting om, men jag utgår ifrån att när man har kommit så här långt i beredningen så är det något som ska genomföras, säger Christina Schyberg till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".