Telefonproblem i Sala kommun

Igår drabbades stora delar av landet av ett drygt timslångt tele avbrott. Det var operatören Tele2:s fasta nät som slogs ut och flera av länets kommuner som anlitat Tele2 blev utan telefonförbindelser med omvärlden. Sala är en kommun som sedan flera år har Tele2 som operatör.

Sala-Heby Energis VD Kenneth Mårtensson, som ansvarar för telefonin i kommunen, upplevde avbrottet som besvärande.

- Det var beklagligt. Dessbättre var avbrottet inte så långt, även om en dryg timme känns lång när det väl pågår. Vad som hände i sak har vi inte riktigt klart för oss än, men vi vet att hela Tele2:s nationella nät låg nere under den här tiden, säger Kenneth Mårtensson.

Kan man gardera sig mot en sån här händelse?

- Knappast. Vad vi har gjort är att se till att vi har en stor operatör. Men att gardera sig för att det aldrig inträffar är väldigt svårt, däremot ska vi naturligtvis ha ett system där vi håller våra kunder informerade om det här inträffade.

Vad tror du det hundratalet salabor tänkte när de ringde kommunen utan att få besked om vad som var fel?

- De var säkert irriterade. Där har vi förmodligen mer att göra för att berätta vad felorsaken var. Nu försökte vi via P4 Västmanland, vår egen hemsida. Men där tror vi kan dra lärdom av den här störningen, säger Kenneth Mårtensson, Sala-Heby Energis VD.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".