Arbetslösheten i Fagersta halverad

Arbetslösheten i Fagersta är den lägsta på tolv år. Under de senaste tre åren har antalet personer som är arbetslösa nästan halverats.
Kommunalrådet Stig Henriksson ser förstås mycket positivt på den här förändringen. - Framför allt är det viktigt för de 400 personer som under de senaste tre åren gått från arbetslöshet till arbete,studier eller andra vettiga åtgärder, säger Henriksson till P4 Västmanland. Värst var arbetslösheten år 1993 då 986 personer var arbetslösa, men sedan dess har den minskat. Idag är 405 personer i Fagersta arbetslösa. Enligt Stig Henriksson är det många faktorer som spelat roll, men menar att det framförallt handlar om tur: - Vi har haft tur med företagen i Fagersta som har gått bra, trots problem på många håll med stora varsel. Företagen i Fagersta har klarat konjunkturerna bra, säger kommunalrådet Stig Henriksson till P4 Västmanland.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".