"Vi vill ha asfalt, inte grus"

Länsväg 763, mellan Sätra brunn och Gullvalla, är i väldigt dåligt skick. Trafikanter och boende i området har gått samman och krävt att Vägverket rustar upp vägen. Nu är det klart att vägen görs om - men folk i området är ändå inte nöjda.
Den sex kilometer långa vägsträckan mellan Sätra Brunn och Gullvalla är full av gropar, och både yrkesförare och boende i området väljer andra vägar om de kan. Vägverket har känt till vägens dåliga skick en längre tid, och kommer inom två veckor att börja göra om vägen till en renodlad grusväg. Den nuvarande beläggningen kallas emissionsdamm-bindning. Deh lades ut på prov för ett par år sedan, men ersätts nu med vanligt grus. Att asfaltera vägen har Vägverket inte pengar till, eftersom vägen då måste förstärkas från grunden. Sune Rysell, en av de drivande i uppropet mot Vägverket, är inte nöjd med Vägverkets beslut. - En grusväg ställer vi inte upp på; för oss vore det som att välja mellan pest och kolera, säger Rysell till P4 Västmanland. Han tycker att Vägverket borde bygga en asfalterad väg i stället: - Det har man ju gjort på mindre vägsträckor än den här. Sune Rysell kommer nu tillsammans med de andra boende längs vägen att fortsätta sina protester mot Vägverket.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".