Industrivarsel i Kungsör hårt slag

Det är dämpad stämning på industriföretaget Car-o-liner i Kungsör idag efter beskedet att 50 av de 180 anställda varslas om uppsägning.

Det är ett stort varsel men Lennart Kagevik, personalchef på Car-o Liner i Kungsör säger att företaget samtidigt investerar i fabriken i Kungsör för att den ska bli effektivare.

- Egentligen är det så att det är underinvesterat under en längre period, skulle jag vilja säga. Vi har nya ägare som bestämt sig för att satsa på verksamheten och därför kommer det här som en större åtgärd än vad man skulle haft än om investerat under en längre period, säger Lennart Kagevik.

Innebär det här att de som jobb som finns kvar blir tryggare?

- Det skulle jag vilja påstå, ja, säger Lennart Kagevik.

För fackklubben på Car-o-liner kom beskedet om att 50 varslas som en chock:

Vi reagerade med bestörtning. Att det skulle komma ett varsel visste vi, men att det skulle bli så här stort hade vi inte räknat med. När jag tog i som allra värst trodde jag det skulle handla om 20 personer, säger Bjarne Silversten, fackordförande på Metall.

Janne Liess, anställd på företaget är osäker på framtiden.

- Det är tragiskt att det händer, inga muntra miner över det.

Vad händer med din anställning?

- Ingen aning, jag tror inte det är någon som vet, någon som är säker på någonting, säger Janne Liess.

Kommunalrådet, socialdemokraten Pelle Strengbom säger att varslet är ett hårt slag mot Kungsör.

- Alla varsel och uppsägningar slår naturligtvis hårt och 50 jobb på en gång kommer naturligtvis märkas. Samtidigt så har det ju aldrig annonserats ut så många jobb på arbetsförmedlingen, så det behöver ju inte vara helt nattsvart, avslutar Pelle Strengbom (s).

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".