Vattenskidor och rockmusik i Fagersta

Idag drog SM i vattenskidor igång i ett regnigt Fagersta. Ungefär 85 åkare är på plats, och på söndag avslutas det hela med en gratiskonsert med Fagerstabandet The Hives, Sveriges just nu hetaste musikexport.
Det inte första gången SM i vattenskidor arrangeras i Fagersta, som blivit något av en vattenskidmetropol bland annat genom vattenskidgymnasiet. Idag på förmiddagen körs kvalen i tävlingsgrenarna slalom och trick. På lördag och söndag blir det andra grenar. Det väntas mycket publik till Fagersta, men det regniga vädret oroar Bengt Marberg, en av arrangörerna: - Det kan komma väldigt mycket folk om det är vackert väder, men om det är så här regnigt är det risk att folk väljer att stanna hemma. På söndag avslutas VM i vattenskidor genom en gratiskonsert med Fagerstabandet The Hives, som gör stor succé i USA just nu. Bandet ska spela på en flotte, och då väntas en jättepublik, oavsett väder. - Det är mycket stort, en del tror att det kan bli FÖR stort för lilla Fagersta och väntar sig kaos. Men det kan väl vara kul med lite kaos i Fagersta för en gångs skull! säger Bengt Marberg till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".