Åtal för sprittillverkning i Kungsör

I dag väcktes åtal mot de två 39-åriga västeråsare som suttit häktade misstänkta för att ha tillverkat och sålt stora mängder sprit i en sommarstuga. När polisen slog till mot stugan i Kungsör hittades 1 000 liter smugglad teknisk sprit, och nästan lika mycket mäsk.
Vid tillslaget de 18 juni beslagtogs dessutom en mängd flaskor, etiketter och omtappningsutrustning som tydde på att spriten skulle smaksättas och säljas vidare som whisky under etiketten ''Old Stanton Blended whisky''. Männen misstänks också för grovt häleri, eftersom 117 stulna golfklubbor, värda 240 000 kronor, hittades i stugan. Golfklubborna har stulits vid inbrott på flera platser runtom i Sverige. Bland annat stals 15 klubbor vid ett inbrott på Österåkers golfklubb i Åkersberga i slutet av maj. Männen åtalas nu för grov olovlig befattning med smuggelgods, grovt brott mot alkohollagen och grov förberedelse till brott mot alkohollagen. De riskerar flera år i fängelse. Båda männen förnekar brott.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".