Stormigt kring Nationaldemokrater i Sala

Nationaldemokraterna hölls idag ute från gymnasiet Kungsängsskolan i Sala på grund av en hotbild.

På Stora torget hade de däremot torgmöte, ett möte som varken var särskilt välbesökt eller välkommet.

Nationaldemokraterna i Sala höll idag sitt första torgmöte. Med den blomstertid nu kommer och andra svenskljuva melodier lockade man en del Salabor att stanna upp och lyssna även på deras budskap.

Oppositionsledaren Tommy Johansson beklagade att Nationaldemokraterna alls ställde upp i Sala.

När knappt tio medlemmar i Nationaldemokraterna anlände till torget var den närvarande polisstyrkan större, och samtidigt stängde övriga partier sina valstugor. Då hade den unga skaran redan tidigare stoppats från att komma in på Kungsängsskolan.

Carola Gunnarsson är kommunalråd i Sala och hon säger att anledningen till att hon stoppade Nationaldemokraterna från att komma in på skolan var att hon informerats om att det förelåg en hotbild. Vad slags hot vill hon inte berätta men arbetsmiljölagstiftningen gav henne möjligheten att stoppa dem.

Senare tog sig Nationaldemokraterna ändå in på skolan. Rektorn kontaktade då polisen som fick avvisa fyra personer, säger länsvakthavande Patrik Skörvald till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".