Man fick 13 år för knarksmuggling

Tre av personerna i Västmanlands största narkotikahärva har nu fått sina domar av hovrätten. De smugglade in stora mängder hasch och amfetamin i Sverige.

Bland annat har 20 kilo amfetamin och 52 kilo hasch smugglats in i landet.

En 52-årig man får 13 år för bland annat grovt narkotikabrott, medhjälp till grov narkotikasmuggling. Domen är en skärpning av tingsrättens straff.

De övriga två dömda, en man och en kvinna får samma straff som i tingsrätten, fem och ett halvt år respektive fyra år.

Det hela handlar om en smuggling av bland annat 20 kilo amfetamin och 52 kilo hasch som har förts in från Nederländerna till Sverige. Till exempel har rätten konstaterat att man har gömt amfetaminet i en personbil med specialpreparerad tankutrymme.

I samma härva är dock fortfarande den huvudmisstänkte på fri fot. Det är en 52-årig man som fritogs från tingsrätten under vapenhot tidigare i år.

Han har nyligen setts i Spanien, och det finns inte stort hopp om att han ska återfinnas inom kort. Enligt polisen så har han flera olika identiteter som gör att han lätt kan hålla sej undan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".