Fullerö Golfklubb säger upp personal

Fullerö Golfklubb utanför Västerås har ekonomiska bekymmer.

Under de senaste två åren har klubben tappat ett 100-tal medlemmar.

Nu gör man kraftfulla besparingar och säger upp en del av personalen.

- Jag tycker inte att man ska överdriva problemen, säger klubbens ordförande Ulf Rilbe till P4 Västmanland.

- Golfsverige är på väg ner i en lite lugnare fas. Vi märker vår del av de här effekterna och kanske mer än genomsnittet, säger Ulf Rilbe.

Fullerö GK kommer i år att få röda siffror i bokslutet, men ordföranden Ulf Rilbe vill inte spekulera i hur mycket. Men det är i alla fall tillräckligt för att klubben nu måste säga upp personal.

Det handlar om en heltidstjänst bland banskötarna och en halvtidstjänst i shopen. Dessutom sägs klubbens instruktör (Pro) upp, och han kommer nu att starta egen verksamhet på banan.

Under de senaste åren har Fullerö fått mycket kritik för skicket på banan, något som Ulf Rilbe tror kan vara en orsak till bekymren:

- Det är klart att det sitter i bland golfarna, och att man lever med ett oförtjänt rykte under för lång tid. Det här har vi märkt av och tappat en del greenfeegäster under året.

Nu ska Fullerö putsa på sitt rykte och rikta in sig på att få tillbaka det fina skick som banan hade för två år sedan, då klubben arrangerade Västerås Open.

- Med de åtgärder vi gör nu så ska vi få ekonomin i balans igen, och med en ekonomi i bra balans så kan man investera för framtiden och det är det vi tänker göra, säger Ulf Rilbe till P4 Västmanland.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".