"jobbaivästerås.nu" lyckas inte locka

För ett och ett halvt år sedan startade föreningen "jobbaivästerås.nu". Med en hemsida som samlingsplats skulle bland andra Västerås stad och näringslivet med gemensamma krafter locka till sig kompetent arbetskraft från övriga landet. Men i dag går rekryteringen trögt.
- Det har gått bra, men vi har inte uppfyllt det mål vi satte upp från början. Det kom en lågkonjunktur emellan, säger Camilla Frank, verksamhetsutvecklare för föreningen, till P4 Västmanland. Konkurrensen om kompetent arbetskraft har ökat mellan Sveriges kommuner. Genom att ge en överblick över lediga jobb i Västerås stad hoppas man med hemsidan jobbaivästerås.nu kunna locka nya invånare till kommunen. Målet vid starten var att 35 företag skulle ingå i föreningen inom ett år, men idag har man endast 21 medlemmar. De lediga jobb som erbjuds på hemsidan finns enbart inom kommunen, landstinget och på Mälardalens högskola. Nedgången inom främst IT-sektorn har märkts tydligt, och nu väntar man på att konjunkturen vänder. Föreningen jobbaivästerås.nu kostar ungefär 25 öre per kommuninvånare och år. - Det är väl använda pengar, anser Jan Andersson, ordförande för föreningen, och också personalchef inom proAros. Det faktum att man inte kan visa upp några siffror på hur många som faktiskt rekryterats till Västerås-företagen med hjälp av föreningen, ser Jan Andersson inte som något problem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".