Konkurrens om kommunalrådspost

I Hallstahammar gick det bra i valet för socialdemokraterna. De ökade från 41,1 procent i förra valet till 44,2 och kan därmed fortsätta att regera tillsammans med vänsterpartiet. Men det blir strid om kommunalrådposten inom socialdemokraterna. Det nuvarande kommunalrådet Agneta Ivemyr har fått konkurrens till kommunalrådsposten av Catarina Pettersson.

Catarina Pettersson har varit länge med i kommunpolitiken i Hallstahammar. Hon började för 13 år sedan i barn- och bildningsnämnden och har suttit i fullmäktige de senaste två perioderna. Hon blev ombedd av partikamraterna att ställa upp som kandidat till kommunalrådsposten redan efter förra valet men då kände hon sig inte mogen. En möjlighet är också att utöka antalet kommunalråd. För några år sedan fanns det tre stycken som delade på kommunalrådsposterna i Hallstahammar men om det skulle bli fråga om att införa två kommunalråd så blir det inte två socialdemokrater. Det säger Hans Pettersson som är kassör i Vänsterpartiet i Hallstahammar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".