Brist på bruna skyltar drabbar turistnäringen

Problemen med att få vägskyltar till världsarvet i Ängelsberg har inte fått sin lösning. Vägverket i Västmanlandsregionen har inte inte satt upp de bruna skyltarna som ska visa att det är ett intressant turistmål och det kritiseras av kommunalrådet i Fagersta, Stig Henriksson.
Henriksson säger till P4 Västmanland att det är konstigt att det inte blir något beslut om skyltarna eftersom man på andra håll i landet, bland annat i Småland, är mycket snabbare i handläggningen. Enligt Henriksson väntar Vägverket på att alla kommuner ska komma fram till vad man ska turistmärka och därefter gå till beslut men han menar att det vore bättre att de kommuner som är snabba kunde få sina turistskyltar redan nu. Henriksson menar att många turister passerar förbi turistmålen utan att veta att de finns där och att länet förlorar på den långa beslutsprocessen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista