Gropig väg blev leråker

Vägverket har nu gjort i ordning vägen mellan Sätrabrunn och Gullvalla, efter de närboendes kraftiga kritik. Resultatet blev att vägen förvandlats från en väg med stora djupa hål till en leråker.
De boende längs vägen mellan Sätrabrunn och Gullvalla har krävt att Vägverket skulle rusta upp vägen. Vägen var i mycket dåligt skick, och hade stora djupa hål. Nu har Vägverket gjort i ordning den, och sedan vägen hyvlats och fått ny ytbeläggning är vägen knappt farbar. Vägverkets insatser har knappast gjort de 80-tal fastighetsägare som bor efter vägen gladare. - Nu är vägen en lortbelagd grusväg; den är smetig och kletig och ännu värre än tidigare, säger Sune Risell, en av dem som stått bakom protesterna till Vägverket. Enligt Risell valde Vägverket en av de dagar när det regnade som värst för sitt arbete, och det förvärrade läget. De närboende står fast vid kravet på en totalrenovering av vägen, som enligt länsstyrelsen klassificeras som en så kallad ''BK 1'' -väg. Alla större vägar i länet, inklusive E 18 och E 20, är ''BK 1'' -klassade. - Vår väg bör, logiskt sett, få motsvarande underhåll som de andra vägarna med samma klassificering, säger Sune Risell till P4 Västmanland.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".