Maktskifte troligt i Skinnskatteberg

Mycket talar för att det blir maktskifte i Skinnskatteberg och socialdemokraterna förlorar till förmån för den borgeliga alliansen stödd av Skinnskattebergsdemokraterna.

Socialdemokraterna i Skinnskatteberg hade fram till valet egen majoritet i kommunfullmäktige men föll tungt och när rösterna var färdigräknade hamnade man på 38 procent.

I denna för partiet ovanligt svaga position måste man ha stöd av något annat parti för att kunna skydda sig mot den borgeliga alliansen och vänsterpartiet räcker inte eftersom de också gick bakåt. Därför är Skinnskattebergsdemokraterna enda alternativet.

Men alliansen visar en större öppenhet för att oss än vad socialdemokraterna gör, säger Sune Larsson, ledare för demokraterna. Och vi är noga med att gå till den samarbetspartner som ger oss största möjlighet att förverkliga vår politik, fortsätter han.

På tisdag skall partiet ha en genomgång av situationen och mot slutet av nästa vecka räknar Sune Larsson med att man skall ha bestämt sig. Och att beslutet då skulle innebära att man ger socialdemokraterna stöd är högst osannorlikt eftersom det skulle kunna uppfattas som ett svek mot dom många väljare som markerat sitt missnöje med socialdemokraterna och istället röstade på Skinnskattebergsdemokraterna. Och därmed skulle ett maktskifte ske för första gången i modern tid i Skinnskatteberg.