Fler hastighetskameror i Västmanland

Idag fortsätter Vägverket att montera upp nya digitala hastighetskameror i Västmanland.

Den här veckan är det dags för riksväg 53 mellan Kvicksund och Västjädra att få fartkameror.

Senare i år sätts kameror upp på riksväg 67 mellan Västerås och Sala samt på riksväg 72 mellan Sala och gränsen mot Uppsala län.

Inräknat de redan monterade kamerorna kommer det att finnas cirka 27 nya digitala kameror längst länets vägar vid årsskiftet.

Motororganisationen FMK (förut Försvarets Motorklubb) inom NTF välkomnar satsningen, som totalt beräknas spara 30 liv i Sverige varje år.

- Fortkörningen kostar liv och de flesta av oss lättar lite på gaspedalen om vi riskerar att bli påkomna med att köra för fort. Det är därför viktigt och helt rätt att utvidga hastighetsövervakningen med fler och bättre kameror, säger Håkan Söderlindh, vd för FMK, i ett pressmeddelande. 

Utvärderingar som Vägverket och polisen låtit göra visar att kamerorna har effekt. På de sträckor där de nya kamerorna monterats har man sett tydliga minskningar av hastigheterna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista