Tuff start väntar VIK och Arboga

Ikväll smäller det.

Premiär för allsvenskan i ishockey och för Västerås IK och IFK Arboga är det tuffast tänkbara inledning.

VIK möter Leksand på bortaplan och för Arboga väntar Södertälje även det på bortais.

Precis som ifjol innehåller Hockeyallsvenskan 16 lag. Men det finns även några nyheter.

De sportsliga förutsättningarna är rättvisare eftersom derbygrupperna är borta och lagen möter varann tre gånger under säsongen, vilket blir totalt 45 omgångar.

En annan nyhet är att de tre första lagen är klara för kvalserien, och lagen fyra till sju får i ett playoff göra upp om den fjärde kvalserieplatsen. Och det är just på platserna fyra till sju som VIK tippas att hamna.

För Patrik Juhlin och hans lagkamarater väntar en krävande inledning på serien.

- Det är inte bara Leksand på bortaplan i första matchen utan i de första fem omgångarna möter vi de lag som förväntas bli topplag i serien, säger han.

- Samtidigt känns det bra att inleda mot en favorit eftersom all press ligger på Leksand och vi kan bara åka dit i lugn och ro och spela vårt spel, säger Juhlin.

De två sista lagen i serien får spela kvalspel för att behålla sin allsvenska existens. Experterna är eniga att det är där som Arboga kommer placeras och IFK-backen Martin Klintberg håller med om att det kan bli det tuffaste året på länge.

- Som det ser ut nu så kan det bli det och vi är enormt nederlagstippade. Men får vi ihop det här hårt jobbande gänget så kommer vi förmodligen slippa kval, säger Klinteberg.