Nytt namn för företag i Hallstahammar

Idag startas ett nytt projekt i Hallstahammar, i det tidigare Kanthalhuset som byter namn till Kanalhuset.

Projektet syftar till att stärka samarbetet mellan företagen och att gemensamt sprida information om deras olika verksamheter.

Startskottet till projektet går idag och det blir en hektisk första dag. En ny projektledare kommer att presenteras.

I det tidigare Kanthal-huset sitter i dag 45 småföretag, och 30 stycken av dem samarbetar nu i en ekonomisk förening, SFH, samverkande företag i Hallstahammar.

Det gamla Kanthal-Huset får ny ägare och huset byter namn till Kanalhuset. En ny skylt med namnet kommer att sättas upp på husets fasad. Och med namn bytet vill förening markera en övergång för Hallstahammar , från ett traditionellt brukssamhälle till en ort med starka och växande småföretag. Idag överlämnas även de bidrag som föreningen har fått från Länsstyrelsen och Sparbanksstiftelsen, totalt en summa på 600 000 kr.

Projektets första år kommer främst att handla om marknadsföring av samarbetet säger föreningsordföranden Håkan Freijd.

-Det vi ska göra är att marknadsföra oss gemensamt genom en internetportal, där man kan hitta alla de här företagen och deras utbud av tjänster och produkter, säger Håkan Freijd.

Men siffrorna ser dåliga ut för företagsamheten i Hallstahammar. I en färsk en rapport från Företagarna och UC, ett företag som jobbar med affärs- och kreditupplysningar, placerar sig orten längst ner på listan för hela Sverige när det gäller företagsutveckling.

- En sån här statistik tycker jag man inte skall slås ner av, utan man skall snarare knyta nävarna, säger Håkan Freijd som ser postitivt på framtiden för deras projekt.

- Det finns väldigt mycket vilja och väldigt mycket go, så det här kommer att gå bra, det är jag helt övertygad om. Det här kommer bli en hit för Hallstahammar! säger Håkan Freijd ordförande i föreningen SFH, samverkande företag i Hallstahammar.