Carlsson skippar VM nästa år

I helgen avslutades årets säsong för motocrossåkaren Johan Carlsson med att han säkrade SM-silvret hemma på Malmabanan i Västerås.

Den här säsongen har den 17-årige talangen även kört hela VM-serien. Men VM blev inte den framgång som han hoppades på och nu har han bestämt sig för att lägga ner sin VM-satsning nästa säsong.

- Jag funderar på att backa tillbaka lite få mer tid till träning och köra EM istället, säger Johan Carlsson.

17-årige Johan Carlsson från Tillberga är en av svensk motocross verkliga framtidsnamn. I årets VM-serie skrapade han ihop åtta poäng, men själv hade högre förväntningar än så.

- VM-satsningen var en chansning från början och det var väl ingen som hade trott att det skulle gå så mycket bättre än vad det gjorde. Det är väl klart att jag skulle vilja att det hade gått bättre, men nu är det som det är, säger han. 

Med facit i hand säger Johan att han skulle kanske väntat några år till innan han tog steget och köra VM.

Men trots att säsongen har slitit hårt både fysiskt och psykiskt så ångrar han inte beslutet och han har absolut inte tappat sugen att köra motocross.

- Det var lite tungt i mitten på säsongen, men jag tog en liten paus från VM och var hemma och tränade i stället och kom tillbaka rättså bra och just nu hade jag önskat att säsongen höll på en månad till.

Men nu väntar operation för den skadade tummen innan blickarna riktas mot nästa säsong och målsättningen är redan klar.

- Efter silver två år i rad så ska jag förhoppningsvis vara med och köra om guldet nästa år.

Johan Bengts
johan.bengts@sr.se