Johan Svensson talar ut - "VSK stod mig upp i halsen"

Efter närmare 400 matcher i VSK:s grönvita tröja så bestämde sig Johan Svensson förra helgen att avsluta sin karriär i klubben.

Hittills har Johan inte velat uttala sig varför han tog sitt beslut, men till P4 Västmanland berättar han nu varför han tog beslutet att avsluta sin karriär.

- Jag känner att jag under en längre tid inte presterat det jag vill och efter Visbymatchen stod VSK mig rätt upp i halsen, säger Johan Svensson.

- Jag vill först och främst säga att mitt beslut har absolut inget att göra med några hot från supportrar för det har jag aldrig fått. Utan det har med mig själv att göra att jag inte har presterat det jag vill.

Redan inför den här säsongen funderade Johan Svensson på att sluta med fotboll, men han övertalades och fortsatte i VSK.

Fast under året har han succesivt känt att han inte levt upp till sina egna krav och kulmen kom när han blev inbytt mot Visby då VSK ledde med 2-0. Några minuter senare hade Visby vänt.

- Jag vill inte säga att det bara var mitt fel att det blev tre mål i baken, men mitt byte var direkt påverkande på matchen så då bestämde jag mig ganska snabbt när jag gick av planen att det här får bli det sista jag gör.

VSK har varit en del av under hela Johan Svenssons liv och hela hans familj har på olika sätt varit inblandade och det har alltid pratats fotboll och VSK berättar han. Till slut rann det över.

- Jag kände att jag inte har den kraft att vara en drivande faktor i Västerås SK:s a-lag och därför tog jag det här beslutet. Det blev för mycket helt enkelt, säger Johan Svensson.