Kliniker får fortsätta

Bryggan och Bojen, rehabklinikerna för sjuka gamla på Eriksborg i Västerås, har förlängt sitt avtal i ytterligare tre år. Dessutom utökas Bojen med 6 nya vårdplatser i höst.
Det sätt på vilket landstinget och kommunen samarbetar i Bryggan och Bojen har bildat skola på andra platser i landet. Idén är att överbrygga gränslandet mellan landstingets och kommunens ansvarsområden i de fall där en patient anses medicinskt färdigbehandlad, men för sjuk för att vårdas av kommunen. I Bryggan och Bojen delar kommun och landsting på kostnaderna och de 44 vårdplatserna, medan landstinget står för läkarinsatserna, det berättar chefen för medicinkliniken, Rolf Jansson. Bryggan har rehabiliteringsinriktning för patienter som behöver träning efter exempelvis en stroke, och på Bojen vårdas personer som behöver hjälp att aktiveras för att bli tillräckligt pigga innan de kan skickas hem.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".