Fler än en vill bli (fp):s kommunalråd i Västerås

Det kan bli konkurrens om folkpartiets kommunalrådspost i Västerås.

Gruppledaren och nuvarande oppositionsrådet, Bengt-Åke Nilsson, får nämligen en utmanare i Roger Haddad.

Haddad var den på folkpartiets valsedel i Västerås som fick flest personvalskryss, och nu lockar de tunga uppdragen inom kommunpolitiken.

Roger Haddad var alltså den folkpartist i Västerås som fick flest röster i både riksdags och kommunvalet.

Han är nöjd med det:

- Från att ha stått på plats fem till att bli kryssad som nummer ett, att väljarna har röstat fram mig som folkpartiets nummer ett.

- Det klart att det påverkar diskussionerna i partiet; om man ska fortsätta att vara ledamot i en vanlig nämnd eller om man ska få en mer framträdande roll i lokalpolitiken, säger Haddad till P4 Västmanland.

Riksdagsplatsen missade han med bara några få röster, så nu satsar han på kommunpolitiken.

Roger Haddad säger till P4 Västmanland att han inte skulle tacka nej om han fick frågan att bli folkpartiets kommunalråd.

Just nu pågår förhandlingar mellan Västeråsalliansen, dvs de borgerliga partierna och miljöpartiet. Kommunalråd ska utses, liksom vilka personer som ska leda de olika nämnderna.

Senast borgarna satt i majoritet i Västerås, delade folkpartiet på sin kommunalrådspost. Det är en lösning som kan bli aktuell även nu.

Det lutar nämligen åt att folkpartiets nuvarande gruppledare Bengt-Åke Nilsson kommer att dela kommunalrådsuppdraget med Roger Haddad.

Bengt-Åke Nilsson har avböjt att medverka i P4 Västmanlands nyheter, men säger att han vill invänta valberedningens förslag innan han ger sin syn på hur han vill att folkpartiets poster i kommunpolitiken ska fördelas.