Stafettläkare kritiserar familjeläkar-verksamheten i Fagersta

Familjeläkarmottagningen vid Bergslagssjukhuset i Fagersta har fått hård kritik av flera stafettläkare som tidigare arbetat på avdelningen.

Kritiken handlar om hur verksamheten fungerar och vilket arbetstryck man utsätts för som tillfällig inhoppare.

Synpunkterna har framförts på en speciell hemsida som stafettläkarna i landet gemensamt öppnat, och det här upprör Margareta Ohlén, verksamhetschef vid familjeläkarenheten i Fagersta.

- Först blir man ju väldigt besviken och ledsen över sin verksamhet som genom sådana här skrivningar blir uthängd, för personalens skull.

- Sedan blev jag ju besviken med tanke på läkarkåren som använder den här sajten på nätet och chattar med sådana ord som förekommer, att man benämner att det inte är värt att arbeta här, ja det är rent för jäkligt, säger Margareta Ohlén.

Margareta Ohlén säger att inläggen på webbsidan beskriver en situation som inte förekommer idag. Hon säger också att smutskastningen kan leda till att det blir svårare att rekrytera läkare.

Idag finns två så kallade stafettläkare på enheten och därutöver fem ordinarie distriktsläkare, enligt Margareta Ohlén. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista