Aida är tillbaka i moderklubben - premiär för Kolbäck i helgen

I morgon är det dags för Kolbäck att spela premiär i årets elitserie i volleyboll.

Gislaved väntar på bortaplan för ett Kolbäck som innehåller många nya unga spelare. En av dem är Aida Rejzovic som efter tre år är tillbaka i sin moderklubb.

- Jag fick flera erbjudanden från andra elitserieklubbar, men Kolbäck var det bästa alternativet, säger Aida Rejzovic.

19-åriga Aida Rejzovic är en av Sveriges mest lovande volleybollspelare och hon har redan fått känna på hur det är spela i landslagströjan. Efter tre år på volleybollgymnasiet och spel i Falköping är hon nu tillbaka hemma i Hallstahammar och sin moderklubb Kolbäck där hon har pappa Armin som tränare.

- Även om vi har tappat många rutinerade spelare så har vi också fått in många nya namn vilket gör att det blir en intressant trupp.

Ifjol åkte Kolbäck ut i kvartsfinalen mot Engelholm. Slutspel lär det bli i år också eftersom åtta av seriens nio lag tar sig dit.

Kolbäck har efter två år i Västerås valt att vända tillbaka till sin gamla hemmaplan i Hallstahammars sporthall. Morgondagens premiär spelas dock på bortaplan mot Gislaved.

- Gislaved är lite kluriga att möta, men det gäller att vi inte ger bort för många bollar. Vi har väntat länge på den här matchen och vi hoppas på en vinst, säger Aida Rejzovic.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista