Nekrofil dömdes till sluten vård

Domen blev tillslut rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning fär den 43-åring som förgripit sig sexuellt på en död kvinna i Surahammar. Något som både åklagare och advokat var överens om att mannen skulle dömas till.

Mannen har förutom det här även erkänt flera andra gärningar; bland annat att 1998 ha tänt på Sura kyrka, kört rattfull, samt begått en rad stölder.

- Det är ett unikt fall i den delen som handlar om griftefrid med tanke på de sexuella momenten. Nåt sånt mål har vi inte tidigare haft i Sverige. Det säger åklagaren Eva Morén.

Den åtalade 43-åringen berättade idag för tingsrätten om övergreppet på den döda kvinnan, som alltså låg i en kista i ett kylrum under sakristian.

Han hade den aktuella kvällen druckit en hel del öl. Han tog upp kistan från kylrummet med hjälp av en hiss. Han öppnade kistlocket och makade på kvinnan så att han själv skulle få plats i kistan också.

Han lyckades dock inte fullborda övergreppet innan han körde iväg hemåt.

43-åringen har befunnits ha en allvarlig psykisk störning, och därför var både försvaret och åklagaren överens om att det var vård han skulle dömas till.