Stängd Strömsholms kanal

I går tvingades man stänga hela Strömsholms kanal på grund av det de höga vattennivåerna. De båtar som befann sig på kanalen var tvungna att söka sig till hemmahamn.
Rolf Hansson, vd vid Strömsholm kanalbolag beklagar stängningen som kommer vid en olämplig tidpunkt. - Ja, det har ju varit en ganska dålig sommar hitills, på grund av regnandet, men nu hade båtfolket börjat röra sig igen. Rolf Hansson övervakade själv slussningen av kanalbåten m/s Strömsholm vid dubbelslussen i Surahammar. Klockan ett stängdes kanalen för all trafik, och totalt sju båtar fick skynda sig till hemmahamn. Det är den senaste tidens stora nederbördsmängder, framförallt i länets norra delar och Dalarna, som ställer till problem. När sjön Åmänningen nu måste regleras blir vattnet i Strömsholms kanal så strömt att det bedöms som en säkerhetsrisk att slussa fritidsbåtar i kanalen. När man åter kan öppna den elva mil långa vattenvägen mellan Fagersta och Strömsholm vet man troligen först i morgon.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".