Fler närpoliser till Köping kräver kommunstyrelsen

Nu kräver kommunstyrelsen i Köping att polisledningen i Västmanland skaffar fram fler poliser i kommunen. Det är bland annat den senaste tidens brott relaterade till ungdomsgäng som får kommunstyrelsens ordförande Elizabeth Salomonsson att sätta ner foten och begära fler närpoliser

– Det är viktigt att dels närpolisen är fullt bemannad i Köping. Men det är också viktigt att övriga resurser, till exempel utryckningsstyrkor, sätts in med tanke på alla de otäcka händelser som varit och är i Köping, säger socialdemokratiska kommunalrådet Elizabeth Salomonsson.

Det är i centrala Köping en stor del av den senaste tidens våldsbrott begåtts. Och nu kräver kommunstyrelsen att polisen i Köping får mer resurser av länspolisen. Resurser som bland annat ska gå till att poliser syns ute på stan.

En titt på statistiken visar att samtidigt som våldsbrotten har ökat i år, har antalet inbrott och bilstölder faktiskt minskat här i KAK-området.  Men den gångna helgen var den värsta på länge när det gäller brott säger man på polisstationen.

Tommy Andersson som är ställföreträdande närpolischef håller med kommunstyrelsen om att det skulle behövas fler närpoliser.

- Ja absolut, om man läser de här punkterna är det nästan så att man kunde ha skrivit det själv. Det är det här vi har efterlyst, och det är det ledningen för polisen i Västmanland håller på och tittar på. Man ska förhoppningsvis innan nyår ha kommit fram till en ny organisation så att polisen i KAK tillförs mer poliser, det är i alla fall det jag har hört, säger Tommy Andersson som är biträdande närpolischef i Köping.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".