Dåligt grillkött i butiker

Det är för mycket bakterier i färdigkryddat grillkött i Salas mataffärer.
Det visar en inspektion som livsmedelsinspektör Magdalena Goczkowska i Sala har gjort. Hon anser att det är anmärkningsvärt att så många som 36 procent av de prover hon tog visade för hög bakteriehalt. 4 av 11 butiker i Sala fick anmärkning på grillvarorna. Den förhöjda bakteriehalten kan dels orsakas av att köttet blivit liggande för länge på skärbrädan innan det kryddas och packas, dels kan det brista i handhygienen hos de som jobbar. Men det rör sig inte om några livsfarliga bakteriehalter, säger Magdalena Goczkowska. Bakterierna dör om man hettar upp köttet till 75 grader.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".